Vacature projectleider aanpak ondermijning

Versterk jij als specialist aanpak van ondermijning ons team?

Bij de ondermijningsaanpak is samenwerken noodzakelijk. Wij helpen onze klanten om ondermijning aan te pakken. Daarom hebben we een vacature projectleider aanpak ondermijning. Ben jij in staat om in een complexe context van netwerksamenwerking concrete focus en betekenisvolle acties aan te jagen? Zorg jij ervoor dat diverse spelers samenwerken vanuit hun eigen rol, taakopvatting en verantwoordingslijnen?  Zie en creëer jij daarin nieuwe kansen? Wij zetten je graag in voor het versterken van de verbinding tussen de partners op actie- en resultaatgerichtheid en de maatschappelijke effecten.

Heb jij hier verstand van?

Je bent ambitieus en wilt doorgroeien in het leveren van opzienbarende resultaten. Logisch dat je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van ons Veiligheidsteam. En dat je collega’s van andere teams binnen Van Aetsveld graag helpt.

Wat ga je doen?

De consultant bij Van Aetsveld is een enthousiaste professional die gewend is leiding te geven / verandering te brengen / te doceren in verschillende soorten projecten en programma’s in het veiligheidsdomein. Resultaatgerichtheid is belangrijk, heel belangrijk, maar wel zo dat klanten en collega’s graag meten voor je werken. Je weet je omgeving effectief te stimuleren in alles wat belangrijk is om succesvol te zijn. Wat je doet, doe je met respect voor de zelfstandigheid van je klanten/collega’s.

Wat breng je mee?

We vinden het vooral belangrijk dat je een serieuze gesprekspartner voor onze klanten bent. Dat je nieuwe klanten kan werven en je succesvol bent in wat je doet. Daarom hechten we meer waarde aan wie je bent dan aan welke ‘papiertjes’ je gehaald hebt. Natuurlijk hebben we wel ideeën bij wat je nodig hebt om succesvol te zijn, naast wie je bent.

Competenties

Persoonlijke en sociale competenties:

 • Persoonlijke communicatie: effectief communiceren, zorgen voor een accurate informatie-uitwisseling, transparant naar alle belanghebbenden.
 • Leiderschap: Op een stimulerende wijze richting en begeleiding geven aan projectmedewerkers;stijl en methode van leiding geven aanpassen aan betrokken individuen.Samenwerking stimuleren.
 • Teamwerk: Ontwikkelen van gemeenschappelijke doelstellingen en uitgangspunten in de projectgroep. Zorgen voor veiligheid en openheid. Vergroten van de onderlinge betrokkenheid van teamleden en daarmee de samenwerking te bevorderen.

Vaktechnische competenties:

 • Risicobeheersing: Het inschatten van risico’s en kansen welke zich voordoen tijdens het project en hierop acteren (risico’s verminderen, kansen benutten en/of plan aanpassen).
 • Stakeholders/ belanghebbenden:Stakeholders identificeren, organiseren en informeren. Zorgen dat stakeholders tevreden zijn met het projectresultaat.

Samenwerkingscompetenties gericht op de opgave met veel in- en externe partners:

 • Omgevingssensitiviteit: Laten blijken goed geïnformeerd te zijn over organisatorische, maatschappelijk een politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren (binnen of buiten de gemeente).
 • Bestuurssensitiviteit: Anticiperen op en onderkennen van de relevantie van gebeurtenissen en ontwikkelingen die van invloed zijn op het vigerende beleid en de positie van het gemeentebestuur.
 • Samenbindend leiderschap: Kunnen werken met en leidinggeven aan een diversiteit in belangen,verschillende identiteiten en perspectieven.
 • Leiderschap zonder macht: Kunnen opereren zonder hiërarchisch gezag, in staat om een grote cirkel van invloed op te bouwen.
 • Persoonlijke stabiliteit: Overeind blijven in omgeving met een diversiteit aan belangen en standpunten, dat niet persoonlijk aantrekken, maar wel gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

Kennis en ervaring

 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau. Een juridische, criminologische, bestuurskundige of (integrale) veiligheidsopleiding is een pré;
 • Je hebt ervaring in projectmanagement of resultaatgerichte leidinggevende functies
 • Je hebt ervaring op het gebied van aanpak van ondermijning, versterken bestuurlijke weerbaarheid, integriteit en integrale aanpak.
 • Je weet hoe de gemeente werkt en belangrijke partners, zoals politie, openbaar ministerie en het RIEC.

Over Van Aetsveld

Van Aetsveld faciliteert grote en middelgrote organisaties in alle sectoren van onze samenleving bij het realiseren van hun doelstellingen. Dat doen we al meer dan 20 jaar. We zijn met ruim 30 collega’s, verdeeld over verschillende teams. Eén daarvan is het team Veiligheidssamenwerking. We hebben allemaal een andere achtergrond, maar drie dingen binden ons: we richten ons op het succes van de klant, we zijn ervaren in ons vak en we durven de klant te verrassen met onverwachte oplossingen. Als jij je daarin herkent en je hebt de gebaande paden achter je gelaten, dan horen we daar graag meer over!

Ben je geïnteresseerd?

Als je meer wilt weten, bel dan met Peter van Dusseldorp 06-24261768 of Jeroen Hamers 06-11773001. Je kunt ook direct reageren. Maak ons nieuwsgierigen laat zien dat je bij ons past. Stuur een korte brief met cv en/of verwijzing naar je LinkedIn-profiel naar info@aetsveld.nl.