Wouter Kuiper

  “Navigator“

  Verbeteren van (project-) management en samenwerking

  In de programma’s en projecten van Wouter is een rode draad van strategie, (project)management en samenwerking te vinden. Wouter coacht op elk niveau en voert de regie waar nodig.

  Ervaring

  • Gemeente Den Haag – Programma Netwerk Randstad Rail (NRR). Het op stuur- en werkgroepniveau inrichten van gezamenlijk projectmanagement voor twee afdelingen van het Ingenieursbureau Gemeente Den Haag, de HTM en de Metropoolregio Rotterdam, Den Haag (MRDH).
  • Gemeente Amsterdam – Project Noord/Zuidlijn. Het vormen en begeleiden van samenwerkende teams (Alstom, Eigendom en Beheer, Signalling en Control, GVB) voor het contract Signalling en Control, van eenheid Metro en Tram, gemeente Amsterdam.
  • Gemeente Amsterdam -, Afdeling Metro en Tram. Projectleiding van het traject digitaal samenwerken voor alle medewerkers van eenheid Metro en Tram, gemeente Amsterdam.
  • Rijkswaterstaat – Projectleiding van 8 projecten voor het inrichten van digitaal samenwerken.

  “Wouter is prima resultaatgericht, weet wat hij wil en moet bereiken en streeft daarnaar. Hij bereikt ook goede resultaten. Collegiaal, representatief en communicatief is Wouter uitstekend. Beter kan bijna niet”

  ‘Navigator’

  ‘Sinds tien jaar ben ik actief in complexe programma’s waarin ik verbetertrajecten over samenwerken en management oppak (zoals de Noord/Zuidlijn). Deze projecten en programma’s bevinden zich altijd in omgevingen met verschillende belangen, vaak vastgetimmerde processen, veel vragen en aannames. Mensen nemen bij dit soort complexiteit vaak een afwachtende houding aan.

  Wat kun je daaraan doen? Essentieel is dat mensen van elkaar weten wie welke taken, kennis en kunde bezitten. Die weten hoe het toekomstplaatje eruitziet, wat de omgeving gaat doen en hierop anticiperen.

  En wat doe ik hieraan? Ik zet na een korte analyse een gefundeerde strategie voor zo’n organisatie neer. Deze verwerk ik in concrete praktische oplossingen die ik aanstuur. Daarmee ga ik terug naar eenvoud en schep ik duidelijkheid. Ik zorg voor draagvlak en krijg mensen in de juiste beweging. Samen snel bouwen, meten en problemen oplossen. Dat leidt tot groei van een flexibele en wendbare (project)organisatie.

  Hoe mijn rol heet? Ik zie mijzelf als een navigator, die samen de route helpt voorbereiden. En die tijdens de tocht mee vooruitkijkt en bijstuurt waar nodig. Naast mijn werkervaring heb ik de master Managementwetenschappen (MSc), master Interculturele Communicatie (MA), bachelor Strategische Communicatie, agile en IPMA certificaten in bezit. ‘

  “Wouter is direct vanaf het begin gevraagd om lastige zaken in samenspraak met het team en de omgeving op te pakken en in te vullen. Dit heeft hij met groot succes gedaan. Wouter is een rustige man, zeer sociaal, hoog kennisniveau, uitstekend kan anticiperen op een veranderde omgeving.”