Wim van de Kant

  “Kleine moeite, groot plezier.“

  Projectmanagement als vak

  Ooit ben ik gestart in het vakgebied van de financiële administratie. Al snel kwam ik terecht in de wereld van implementeren van financiële pakketten bij veel verschillende bedrijven. Van daaruit is mijn ervaring weer verder verbreed naar implementaties in logistieke, commerciële en HR omgevingen met regelmatig ook een ICT component daarbij. Ik deed ervaring op bij vele opdrachtgevers in vele branches in kleine en snelle projecten, maar ook als programmamanager bij grote trajecten met een aanzienlijke impact.

  Projectleider, projectmanager, programmamanager of verandermanager

  En zo werd ik op een dag wakker en realiseerde ik mij dat ik een project- cq. programmamanager was geworden. Ongeveer op dezelfde wijze zal het velen in ons mooie vakgebied zijn vergaan die nu de titel projectleider, projectmanager, programmamanager of zelfs verandermanager op hun visitekaartje hebben staan. Gelukkig komt daar de laatste tijd verandering in en wordt ons beroep steeds meer als een professioneel vak gezien met bijbehorende opleiding en erkenning.

  Doel- en resultaatgericht

  Mijn kwaliteiten liggen vooral in doel- en resultaatgerichtheid, zie mijn motto. Ik vind het heel belangrijk om in de gaten te houden welke behoefte dat doel vervult of waar dat resultaat aan bijdraagt. Immers, een strategie is alleen relevant als het je als organisatie ook lukt om deze te realiseren. Als commercieel directeur van Van Aetsveld ligt mijn focus op de inhoudelijke koers van het bedrijf. Zo blijf ik op de hoogte van wat er speelt in de praktijk en wat de behoeften zijn in de markt.

  Duurzame organisatie

  Wat me vooral aan dit bedrijf bevalt, is dat we daadwerkelijk in staat zijn bij onze activiteiten onze klanten en onze medewerkers centraal te stellen. Voor klanten richten we ons op hun doelen en resultaten en bij medewerkers op hun persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat we altijd streven naar continuïteit in de relatie en dat we kwaliteit voorop stellen. Over een duurzame organisatie gesproken…