Ronald van Rossum

  “Zelfs een tocht van 1000 mijl moet beginnen met de eerste stap.“

  Eén van mijn dromen was om ooit een eigen bedrijf te hebben. In 2007 heb ik deze droom gerealiseerd en ben ik directeur bij Van Aetsveld geworden. Nu sta ik aan roer van dit prachtige bedrijf en faciliteer onze mensen zich iedere dag met passie en plezier in te zetten voor onze klanten.  Naast mijn directeurschap, lever ik executiekracht aan opdrachtgevers. Voer opdrachten uit voor en bij klanten. Meestal als interim (project/programma) manager.

  Van denken naar doen door mijn executiekracht

  Omdat ik nieuwsgierig ben en hou van nieuwe uitdagingen is het vak van interim (project/programma) manager me op het lijf geschreven. Mijn kracht zit op het vanuit de bedrijfsprocessen inzetten van informatievoorziening; IT, wat kan je ermee? En daarmee veranderingen realiseren die mijn opdrachtgevers nodig hebben. Veranderingen op Mensen, Processen en Technologie. Vaak betreft dit uitdagende en ingewikkelde zaken, anders hadden ze me niet nodig.  Daarom help ik mijn opdrachtgever van denken naar doen door inzet van mijn executiekracht. Het is mooi om ideeën te hebben en plannen te maken en het nog mooier is om er concreet wat mee te gaan doen in de richting van de visie en doelen. Dat maakt dat ik start, doe, ga, beweeg. En dan jezelf afvragen of je beweging je leidt in de richting die je wenst. Ik help om in beweging te komen.

  Inspiratie

  Terug naar de bedoeling’–waarom doen we dit en voor wie en wat helpt het hen? Dat zijn mijn uitgangspunten in denken en doen. Daarmee geef ik vorm, modelleer en structureer ik de veranderingen en projecten/programma’s. Om van daaruit in actie te komen en om daarmee resultaten te leveren die nodig zijn. Wouter Hart met zijn boek ‘Verdraaide Organisaties’ was voor mij een feest van herkenning en inspiratie. Hij geeft een bevestiging en steun aan mijn denkkaders.  En Little Britain’s ‘The Computers Says No’-sketches hebben naast geweldige Britse humor, een mooi aansluitende metafoor om het systeemdenken te doorbreken.

  Wat me drijft

  Mensen, daar draait het primair om bij mij. Toen ik begon met werken was ik meer op inhoud gericht. En ik loop daar nog steeds zeker niet voor weg. Sinds jaren ben ik ervan overtuigd dat resultaten alleen geboekt kunnen worden als mensen goed met elkaar samenwerken: samen-werken. Als bruggenbouwer verbindt ik mensen vanuit verschillende disciplines aan het te bereiken doel. En stimuleer hen om tot resultaten te komen. Samen resultaten boeken is het mooiste dat er is. Motiveren, enthousiasmeren en coachen is mijn manier om het team te laten slagen. Ik ben serieus. Maar humor op zijn tijd vind ik essentieel voor een goede werksfeer.

  Waterpolo a way of Life

  Aanvallende middenvelder

  Ik ben waterpoloër. Dit is een teamsport pur sang. Een sport waarin je ook je mannetje moet staan en tegen een stootje moet kunnen. Samen spelen om te winnen, met een doel. Winnen en verliezen. Aanvallen en verdedigen. Een sport die bij me past. En zegt wie ik ben. Ik ben een aanvallende middenvelder. Af en toe zelf scoren, maar vooral met een oog voor anderen. Om hen de kans bieden om te scoren. Ze daarmee te laten groeien en ontwikkelen.

  Hoe help ik je verder

  Ik benader mensen en situaties met veel energie en enthousiasme. Dit doe ik vanuit mijn kernwaarden: integriteit, eerlijkheid en openheid en mijn nieuwsgierigheid en interesse. In nieuwe organisaties weet ik snel hoe processen (en de hazen) lopen. Hiermee bepaal ik positie en doel. Door middel van inspiratie en ideeën help ik om in beweging te komen en concrete stappen te gaan zetten. Samen met anderen om de beweging en de behaalde resultaten te laten beklijven. Ik verbind hierbij de teamleden en andere stakeholders om gezamenlijk de resultaten te boeken die nodig zijn.

  Successen

  Mijn grootste successen behaal ik in klantomgevingen waarbij ik interne vernieuwingen mag doorvoeren. Dat is vaak in de hoek van bedrijfsvoering. En altijd gekoppeld aan de primaire doelen van de organisatie. Ik vind het leuk om mijn ideeën, visie en kunde zo te gebruiken, dat er waardevolle oplossingen ontstaan. En na de gerealiseerde vernieuwing draag ik graag het stokje over. Want op de winkel passen is niet mijn kracht.