Ron Hansen

  “A project is like a round of golf...“

  In mijn prille jeugd had ik al overtuiging dat ik op deze aarde was om andere mensen te helpen. Ik had toen al een grote interesse in allerlei zaken wat er zich op aarde afspeelde en droomde dat ik later vele van de wereldse problemen zou gaan oplossen. Wat ouder besef je dat je slechts een klein tijdelijk stipje in het grote universum bent en dat het moeilijk is om het grote geheel sterk positief te beïnvloeden. Toch zal ik, privé en zakelijk, altijd andere mensen proberen te helpen. In mijn huidige levensfase besef ik dat meer dan ooit.

  Vijfentwintig jaar ervaring

  Mijn opleiding en kwaliteiten hebben eigenlijk altijd in de analytische hoek gezeten. Na een korte flirt met de chemie en de medische wereld kwam ik al snel in de wereld van de ICT terecht. Inmiddels heb ik meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de ICT waarbij ik functies van programmeur tot projectmanager heb vervuld en bij zo’n dertig klanten in de ‘keuken’ heb kunnen kijken. Ergens onderweg in al die jaren bleek dat ik vooral gevoel had voor gegevensmodellering en affiniteit had met marketing. Toen business intelligence en data warehouses als begrippen opkwamen in de markt voelde ik mij dan daar ook meteen thuis. Bij de meeste van mijn opdrachten had ik in de rol van projectmanager of informatie-analist dan ook vaak ‘management informatie’ als specialisatie.

  De zachte kant

  Nadat ik mij vele jaren vooral gericht heb op de ‘harde’ binnenkant van projecten ben ik mij de laatste tijd meer aan het richten op de ‘zachte’ buitenkant van het vak projectmanagement. Wat beweegt mensen en hoe krijg je anderen mee in jouw enthousiasme om het gezamenlijke doel te bereiken? Recent heb ik dan ook op dit vlak een aantal studies gevolgd. Iets waar ik de komende tijd zeker verder mee wil gaan. De nieuwe inzichten en vaardigheden die ik hierdoor heb verkregen, stellen mij in staat om mijn jeugddroom, het helpen van anderen, als onderdeel van een bedrijf of als individu, nog beter te verwezenlijken.

  Grappig is dat je met dit soort trajecten ook weer meer leert over jezelf. Hoe ga jij zelf om met diverse situaties op je levenspad?
  Wat ik dan op zich weer gebruik bij mijn sportieve passie: golf. Niet voor niets noemen ze een rondje golf vaak een afbeelding van het leven…