Koos de Heer

  “Als het makkelijk was, had je mij niet gebeld“

  Ooit begon ik met werken via een uitzendbureau. Ik was gestopt met studeren en wist op dat moment zo gauw niets beters te doen. Het bleek een gouden greep. Een uitzendkracht komt altijd terecht op een plek waar iets aan de hand is. Er is iemand ziek, er is plotselinge drukte of het loopt ineens anders dan gedacht en dan moet er geïmproviseerd en gecreëerd worden. In dat soort ongewone situaties ben ik op mijn best. Die dynamiek van het inspringen op plekken waar iets aan de hand is, zou een rode draad in mijn leven worden. En daar kan ik nu, na meer dan 25 jaar, nog steeds enorm van genieten.

  Ik werkte eerst via verschillende uitzendbureaus, maar na een tijdje bleef ik toch bij één bureau hangen. Dat kwam uitsluitend doordat ik met de mensen van dat bureau het beste kon opschieten; met één van hen ben ik nu nog steeds bevriend. De verbinding maakt het verschil; dat is de andere rode draad. Je kunt heel veel weten en heel goed zijn in wat je doet, maar zonder verbinding heeft het geen betekenis. Dat maakt dat ik bij Van Aetsveld perfect op mijn plek ben. Naast de dynamiek van steeds weer nieuwe klanten met steeds weer nieuwe vragen vind ik hier de langdurige en intense verbinding die voor mij een extra betekenis geeft aan wat ik doe.

  Trots

  Ik ben niet snel tevreden. Als ik denk dat we nog verder kunnen gaan, zal ik het niet laten liggen. Wanneer klanten dan verzuchten dat het niet gemakkelijk is wat ik voorstel, zeg ik vaak: “Dat klopt, daarom ben ik hier. Als het makkelijk was, had je mij niet gebeld.” Het doet mij altijd een beetje pijn als dingen minder goed gaan dan mogelijk is. Als we om de hete brij heen draaien en daardoor kansen missen. Ik vind een grote schoonheid in mooi werk. Werk waar liefde en zorg­vuldig­heid in zit. Dan krijg je vakmanschap waar je trots op kunt zijn. En als ik die trots dan kan delen en vieren met anderen, ben ik gelukkig.

  Blog Projecthacking

  Kern Kwadranten Trainer