Hans Rozemuller

  “Wedstrijdzeilteams als inspiratie“

  Vaart houden, samenwerken, uitproberen om te verbeteren en grote fuck-ups voorkomen

  Dat zijn de slaagfactoren voor een succesvol zeilteam en dat is ook kenmerkend in mijn aanpak om veranderingen in organisaties succesvol te laten zijn. Voor IT projecten, organisatie-redesign en productinnovaties.

  Samenwerken als een zeilteam

  Centraal staat een compleet en ingespeeld team. Alle rollen bezet, van voordekker tot tacticus en alle posities daartussen. Niemand die het team aanstuurt, ieder teamlid weet wanneer initiatief genomen moet worden en wat zijn eigen beslissingsruimte is. Ervaringen uit trainingen en wedstrijden zorgen voor geoliede uitvoering van acties als een ronding van een boei. Zowel qua handelingen, communicatie en een snelle evaluatie.

  Resultaat regisseur bij Brunel zeilteam

  Je groeit van snelle experimenten

  Steeds wordt er gespeurd naar een alternatief, waardoor we opschuiven in het veld. Een iets andere koers, net een andere trim of misschien wel een rigoureus andere tactiek. En als er iets mis gaat is iedereen alert en wordt een schade beperkende en veilige actie uitgevoerd. Kijk maar eens naar het Brunel team tijdens de Volvo Ocean Race.

  Teamvorming en resultaat regisseren

  Ik help om teams en hun werkwijze te vormen als u net begonnen bent aan bijvoorbeeld Agile werken. Of ik help u verder groeien als u al geoefend of misschien zelfs al responsive bent. Daarnaast ben ik een tacticus. Dat is een eigen taak om overzicht te houden op het speelveld van stakeholders. Om snel en adequaat op in te spelen op verandering. Soms volgens het boekje en soms met een aantal verfrissende en inspirerende oplossingen.  Ook beheers ik de taak van regisseur. Diegene die als belangrijkste taak heeft om teams te laten excelleren. Alert op hulpvragen, te grote risico’s en signalen dat er iets nog beter kan. Direct acterend als het nodig is, zonder teamafspraken te schenden.  En altijd de focus houdend op en bewegend naar het gewenste resultaat.

  Stap voor stap, totdat je je doel hebt bereikt

  Ik gebruik mijn ervaring met veranderkunde, resultaatsturing, coachen en ontwikkelen om deze mooie rol voor u uit te voeren.  Uit het wedstrijdzeilen heb ik nog één wijze les meegenomen, die figuurlijk op mijn voorhoofd staat. Als je wilt winnen doe je dat stap voor stap. Telkens je aandacht richten op de volgende tegenstander. Er voorbij en op naar de volgende. Totdat je aan kop ligt en je doel hebt bereikt.

  Ervaren resultaat regisseur nodig?

  Heb jij een uitdagend doel voor ogen en een resultaatregisseur nodig? Een die je helpt je teams te laten groeien en succesvol resultaat te bereiken? Mail of bel me voor een inspirerend gesprek.