Evelyne Middleton

  “Een goede theorie kan nooit moeilijker zijn dan de praktijk (Professor Keuning)“

  Ik heb veel ervaring binnen soft skills trainingen en projectmanagement ontwikkeltrajecten. Dat komt bij de opleidingstak van Van Aetsveld uitstekend van pas. Al die verschillende inzichten, culturen en krachtenvelden maken dat geen opdrachtgever, ontwikkelvraag en dus geen dag binnen Van Aetsveld Academy hetzelfde is. Als adviseur vertaal ik de ontwikkelvraag van onze opdrachtgevers naar maatwerk interventietrajecten. Daarbij werk ik samen met onze trainers en consultants. Zij geven nog dagelijks projecten en programma’s vorm en hebben heel veel praktijkervaring.

  Kennis van projectmanagement

  Kennis van de grondbeginselen van het projectmanagementvak is van belang als je in projecten werkt. Maar het zijn vooral de persoonlijke competentie-elementen en vaardigheden waarmee je je in de praktijk daadwerkelijk onderscheidt. Dan kom je uiteindelijk tot de T-shaped professional. En ben je zowel breedte- als diepte-expert. Excelleren in ons vak begint dus vooral met meters maken. Met reflecteren op eigen handelen. Met het delen van ervaringen en het uitwisselen van de lessons learned.

  Inbedden van het geleerde in ontwikkeltrajecten

  70-20-10 is een prachtig uitgangspunt bij de inrichting van leerpaden binnen organisaties. Met een training, workshop of andere traditionele leerinterventie wordt de eerste belangrijke ontwikkelstap gezet. Maar dan? Borging en inbedding binnen de organisatie is van wezenlijk belang en transfer van kennis naar de dagelijkse praktijk van medewerkers. En dat moeten we dus vooral samen doen! Daarom richt ik het liefst ontwikkeltrajecten in in nauw overleg en in samenspraak met HR, learning & development, de manager projects en de direct leidinggevende. En uiteindelijk met de deelnemers om te komen tot een maatwerktraject waarbij iedereen zijn rol pakt op weg naar verdere professionalisering.

  Terugvallen op Van Aetsveld

  En dan kan je ook nog eens binnen Van Aetsveld terugvallen op excellente trainers en consultants. Professionals die verbonden aan (internationale) hogescholen. En die bovendien dagelijks projecten en programma’s bij onze opdrachtgevers draaien. Dan bouw je pas echt de brug tussen theorie en de praktijk! PM4pm.