Ontmaskering van projectmythes

  Ik zie ik zie wat jij… is de titel van het boek van auteur Harry Rorije. Harry houdt van interactie. Geen wonder dat hij bij de presentatie van zijn boek aanwezigen aan het werk zette. In kleine groepjes zijn mythes ontdekt om eens goed over na te denken.

  Onze mythes

  Ter illustratie een greep uit deze mythes toegespitst op ons vakgebied:

  • De opdrachtgever weet alles volgens de projectleider;
  • De drukte belemmert een goed functioneren (in het veranderproces);
  • Veranderen is vervelend en doet pijn;
  • Elke verandering moet de vorm aannemen van een project;
  • Als manager ben ik geen onderdeel van de verandering;
  • De stuurgroep denkt dat ie stuurt;
  • Verandering is planbaar en strategie maakt het verschil.

  Lees meer

  Naar blog Projectmythes. Tijdens de plenaire bespreking van deze mythes is het opvallend dat iedere deelnemer snel een mythe ter sprake bracht. In eerste instantie denk je dat mythes niet bij jou leven. Niets is minder waar zo blijkt.

  Bestellen

  U kunt het boek hier bestellen.

  Professionals die het boek hebben gelezen schreven

  ‘Dit boek rekent definitief af met de collectieve dwaling van projectleiders en leert ons om op andere manieren naar projecten te kijken. Het zou tijd worden.
  Gerard Geurtjens, directeur Projecten Schiphol Group en voormalig bestuurslid International Project Management Association (IPMA)

  ‘Echt een boek voor projectmanagers die aan hun water voelen dat het anders kan en moet. En een boek voor opdrachtgevers om daadwerkelijke veranderingen voor elkaar te krijgen’.
  Seada van den Herik, directeur SNS Regio Bank

  ‘Een opluchting is het om een boek onder ogen te krijgen van iemand uit de (project)gelederen die kanttekeningen plaatst bij ingeslepen projectroutines. En die probeert mythes over projectmanagement aan de kaak te stellen en door te prikken’.
  Prof. dr. Thijs Homan, hoogleraar Change and Implementation, Open Universiteit Nederland