IPMA Parade 2017

  Presentaties Van Aetsveld op IPMA Parade 2017

  Tijdens de IPMA Projectmanagement Parade 2017 heeft Van Aetsveld twee keer een presentatie verzorgd. Ook waren we op de informatiemarkt aanwezig met een stand. In 2017 werd de Parade op 11 april gehouden in 1931 te Den Bosch. De Parade stond in het teken van Beter projecten voor een betere wereld: maak het verschil als team. Dat thema sluit mooi aan bij onze kennis van en ervaring met samenwerken.

  Delen van ervaringen

  De Projectmanagement Parade is een uitgelezen kans om ervaringen te delen. Dit jaar hebben we twee projecten uitgekozen, uitgevoerd bij de Nationale Politie. De eerste presentatie gaat over het project Diversiteit, de kracht van het verschil. Daarin ligt het accent op teams, samenwerken en diversiteit. Dit thema werd zeer actueel door de maatschappelijke discussies over profileren door de politie. En gezien de recente uitspraken van de korpschef speelt het nog steeds. De tweede presentatie over Project Agora gaat over samenwerken in de operatie en hoe je ICT-middelen daarvoor inzet. Dat leidt tot vragen als: hoe zet je Agile/DevOps in binnen een ontwerpcultuur?

  Hieronder in het kort de inhoud daarvan.

  IPMA Parade spreker Robin van der TogtPresentatie Agora:
  Samenwerken aan Veiligheid – Nationale Politie

  Van 11.30 – 12.15 is de presentatie van project Agora. Hoe ga je om met het dilemma ontwerpen versus ontwikkelen? Door de vorming van de Nationale Politie ontstaat een nieuwe organisatie van 64.000 medewerkers. Een nieuwe organisatie met nieuwe werkwijzen, waarin meer en beter moet worden samengewerkt.

  Agora zette in die context projectmatig een nieuw samenwerkingsplatform neer. Hoe krijg je een Agile/DevOps-team ontwikkelgericht actief in een ontwerp-gedreven context? Welke uitdagingen kom je tegen als je projectmatig werken combineert met Agile/DevOps? En hoe kom je tot resultaten in een organisatie die sterk in ontwikkeling is? We lichten al een tipje van de sluier op in het blog van Mark Albers.

  In de video ziet u Robin van der Togt, Teamleider DevOps, Nationale Politie en Mark Albers, Veranderaar, Programmamanager en Adviseur, Van Aetsveld.

  IPMA Parade spreker Marieken WesterinkPresentatie Diversiteit
  De kracht van het verschil – Nationale Politie

  De Nationale Politie wil graag de politie van en voor alle mensen in Nederland zijn. Dat vereist een goede verbinding met de samenleving. Elkaar respecteren en jezelf herkennen in de ander zijn daarbij van het grootste belang. En dat lukt het beste met een divers samengesteld medewerkersbestand. De conclusie is niet nieuw, de gekozen aanpak wél! Tijdens deze presentatie gaan we in op de veranderkundige en projectmatige aanpak.

  We hebben belichten hoe een ‘zacht onderwerp hard neer te zetten’ en waarom het dit keer wél gaat lukken.

  Deze presentatie werd verzorgd door Marieken Westerink, Plaatsvervangend Programmamanager, De Kracht van het Verschil | Diversiteit & Inclusie, Nationale Politie en Amos Gomes de Mesquita, Programmacoach en Projectleider, Van Aetsveld