Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan je leren

Training duurzaam projectmanagement

Concrete handvatten voor betere projecten

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) zijn niet meer weg te denken thema’s in de huidige maatschappij. Bijdragen aan duurzaamheid vormt een cruciaal onderdeel van het bestaansrecht van de onderneming. Daarom is duurzaamheid onderdeel van de strategie. Om die duurzame bedrijfsstrategie uit te voeren, zijn projecten essentieel. Wat betekent dat voor de manier waarop projecten geleid en bestuurd worden? Hoe beïnvloedt duurzaamheid het projectresultaat en het projectmanagementproces? De training Duurzaam projectmanagement bereidt je voor op de nieuwe realiteit van de projectmanager.

Onze training duurzaam projectmanagement is bedoeld voor gedreven project- en programmamanagers. Heb je minimaal vier jaar ervaring ben je projectmanager, -expertiseleiders, manager van projectmanagementondersteuners (PMO’s) of manager van project- en programmamanagers (MPM’s), dan is het zeker iets voor jou!

Doelgroep

Gedreven project- en programmamanagers met minimaal vier jaar ervaring, projectmanagement-expertiseleiders, managers van projectmanagementondersteuners (PMO’s) en managers van project- en programmamanagers (MPM’s).

Doel

Na de training ben je (beter) in staat om:

 • concreet inhoud te geven aan het begrip duurzaamheid;
 • de impact van duurzaamheid op projectmanagement te doorgronden;
 • concepten van duurzaamheid te integreren in je project, de projectmanagementprocessen en de projectdocumentatie;
 • de duurzaamheid van jouw project te analyseren;
 • een duurzaamheidsmanagementplan voor je eigen project op te stellen;
 • je rol en professionele verantwoordelijkheid te nemen in de realisatie van de duurzaamheidstrategie van je organisatie.

Werkwijze

Voordat je begint aan de training, heb je een intakegesprek met de trainer. We trekken jouw praktijk naar de training toe. Tijdens de training duurzaam projectmanagement werk je aan een duurzaamheidsplan voor jouw eigen project. De trainingsstof is opgebouwd rondom de kernpunten van duurzaam projectmanagement. We illustreren deze kernpunten met voorbeelden en best practices die we internationaal gespot hebben en helpen je te werken aan jouw eigen duurzaamheidsmanagementplan (DMP).

 1. De eerste dag krijg je een grondig begrip van duurzaamheid en de rol die bedrijven en projecten daarin spelen. In het DMP werk je aan een analyse van de duurzaamheidsstrategie van jouw eigen organisatie.
 2. Op de tweede en derde dag gaan we dieper in op de vraag hoe duurzaamheid en projectmanagement elkaar raken. Voor het DMP werk je aan een analyse van jouw eigen projectcontext, de nieuwe stakeholders en een lifecycle-analyse van jouw project.
 3. Op de vierde dag bereiden wij je voor op een toekomst als duurzaam projectmanager. Voor het DMP werk je aan de concrete toepassing van duurzaamheid in jouw eigen project.
 4. Tijdens de vijfde bijeenkomst sluit je de training af met het examen Certified Green Project Manager-b (GPM-b) en presenteer je jouw DMP.

Ook toe aan een training duurzaam projectmanagement?

Lees onze brochure, stuur dan een bericht naar Evelyne Middelton of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op.

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.