Duurzaam projectmanagement

Duurzaamheid. Pakt u uw kans op succes?

Betekenis geven aan duurzaamheid staat bij steeds meer organisaties op de strategische agenda. Mondiale olie- en energiebedrijven kiezen er openlijk voor duurzaamheid te integreren in hun businessmodel. Ook in Nederland focussen organisaties niet alleen op hun maatschappelijke betrokkenheid, maar steeds vaker ook op het creëren van waarde. Deze nieuwe focus op duurzaamheid leidt tot nieuwe businessuitdagingen. Ook verschuift de rol van MVO managers van aanjagen naar borgen in de organisatie. En krijgen managers projecten en projectmanagers steeds vaker te maken met duurzaamheid. Hoe pakt u uw kans op succes?

Duurzaamheid in projecten

Wij vinden het essentieel om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld van morgen. Daarom werken we graag mee aan het bevorderen van duurzaamheid voor bedrijven in Nederland.

En waar kunnen we dat beter doen dan in- en voor de projecten van onze klanten? Duurzaamheid vraagt om verandering en dus om projectuitvoering; wij helpen organisaties om hun duurzaamheidsstrategie bewuster op te stellen en succesvoller te realiseren. Daarvoor hebben we pasklare projectmanagementoplossingen en diensten ontwikkeld. Zodat programma- en projectmanagers, projectorganisaties en mvo-managers hun verantwoordelijkheid op dit gebied waar kunnen maken en meer projectsucces realiseren.

People, Planet, Profit

Van Aetsveld helpt organisaties om vanuit het perspectief van People, Planet en Profit naar projecten te kijken. Daarbij gaat het niet alleen om ‘groene’ projecten: we vinden het belangrijk om duurzaam te denken en doen in het managen van álle projecten.

Bijvoorbeeld:

  • door aanpakken te bedenken die tijdens de uitvoering van het project leiden tot minimalisatie van onder andere materiaalgebruik, CO2-emissie, brandstofverbruik en geluidsoverlast;
  • door te zorgen dat duurzaamheidsdoelstellingen en impactindicatoren direct in ERP-oplossingen meegenomen worden;
  • door altijd te kijken naar mogelijkheden om verspilling te verminderen.

En niet in de laatste plaats: we richten projecten zo in dat medewerkers plezier krijgen in verandering en dat projectmedewerkers veerkracht behouden.

Duurzaam projectmanagement: het specialisme van Van Aetsveld
Wij doen veel onderzoek, ook internationaal, naar duurzaam projectmanagement. Daar publiceren we regelmatig over. Zo hebben onze collega’s Ron Schipper en Gilbert Silvius de meest recente inzichten vastgelegd in hun derde boek Duurzaam projectmanagement. Dat gaat in op de praktische invulling van duurzaamheid: niet alleen als het gaat om de projectresultaten, maar ook om de projectmanagement-processen zelf.

Neem contact op

Wilt u weten hoe Van Aetsveld uw organisatie kan helpen om succesvol te werken aan duurzaamheid? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact op met Ron Schipper of Wim van de Kant.

Partner in duurzaamheidgreen project management