Duurzaam projectmanagement

Duurzaamheid. Pakt u uw kans op succes?

Betekenis geven aan duurzaamheid staat bij steeds meer organisaties op de strategische agenda. We zien dat omdat mondiale olie- en energiebedrijven er openlijk voor kiezen om duurzaamheid te integreren in hun businessmodel. Ook in Nederland focussen organisaties zich op hun maatschappelijke betrokkenheid en steeds vaker ook op het creëren van waarde. Deze focus op duurzaamheid leidt tot nieuwe businessuitdagingen. Daarmee verschuift ook de rol van MVO managers van aanjagen naar borgen in de organisatie. En krijgen managers projecten en projectmanagers steeds vaker te maken met duurzaamheid. Hoe pakt u uw kans op succes?

Duurzaamheid in projecten

Wij vinden het essentieel om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld van morgen. Daarom werken we graag mee aan het bevorderen van duurzaamheid voor bedrijven in Nederland. En waar kunnen we dat beter doen dan in en voor de projecten van onze klanten? Duurzaamheid vraagt om verandering en dus om projectuitvoering. Wij helpen organisaties om hun duurzaamheidsstrategie bewuster op te stellen en succesvoller te realiseren. Daarvoor hebben we pasklare projectmanagementoplossingen en diensten ontwikkeld. Zodat programma- en projectmanagers, projectorganisaties en mvo-managers hun verantwoordelijkheid op dit gebied waar kunnen maken en meer (project-) succes realiseren. En ook bieden we incompany trainingen aan op duurzaam projectmanagement.

People, Planet, Profit

Van Aetsveld helpt organisaties om vanuit het perspectief van People, Planet en Profit naar projecten te kijken. Daarbij gaat het niet alleen om ‘groene’ projecten: we vinden het belangrijk om duurzaam te denken en doen in het managen van álle projecten.

Bijvoorbeeld:

  • door een aanpak te bedenken die tijdens de uitvoering van het project leiden tot minimalisatie van materiaalgebruik, CO2-emissie, brandstofverbruik en geluidsoverlast;
  • door te zorgen dat duurzaamheidsdoelstellingen en impactindicatoren direct in ERP-oplossingen meegenomen worden;
  • door altijd te kijken naar mogelijkheden om verspilling te verminderen.

En niet in de laatste plaats: we richten projecten zo in dat medewerkers plezier krijgen in verandering en dat projectmedewerkers veerkracht behouden.

Duurzaam projectmanagement: het specialisme van Van Aetsveld

Wij doen veel onderzoek, ook internationaal, naar duurzaam projectmanagement. Daar publiceren we regelmatig over. Zo hebben onze oud-collega’s Ron Schipper en Gilbert Silvius hun inzichten vastgelegd in hun derde boek Duurzaam projectmanagement. Dat gaat in op de praktische invulling van duurzaamheid. Niet alleen als het gaat om de projectresultaten, maar ook om de projectmanagement-processen zelf.

Neem contact op

Wilt u weten hoe Van Aetsveld uw organisatie kan helpen om succesvol te werken aan duurzaamheid? We gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op.

Partner in duurzaamheidgreen project management