Actueel

Agora op IPMA Parade; ontwikkelen of ontwerpen?

  Traditioneel pak je een project aan vanuit een ontwerpgerichte aanpak. Bij Agile/DevOps ga je meer uit van de ontwikkelbenadering. Tussen die aanpak van ontwerpen en ontwikkelen zit een spanningsveld. Bij ontwerpen bedenk je het pad naar het doel en schets..

  Lees meer

  Presentatie IPMA Parade

   Tijdens de IPMA Projectmanagement Parade 2017 geeft Van Aetsveld twee keer een presentatie. Ook zijn we op de informatiemarkt aanwezig met een stand van onze Van Aetsveld Academy. Dit jaar wordt de Parade op 11 april gehouden in 1931 te..

   Lees meer

   Aanpakken van ondermijning vraagt gedragsverandering

    Hoe creëer je een duurzame gedragsverandering? Met die vraag werd de politie geconfronteerd in de aanpak van ondermijning. Ondermijning is een groeiend probleem in Nederland. Het ontstaat als criminelen de overheid en het bedrijfsleven ongewenst en bewust misbruiken voor hun..

    Lees meer

    De integraal projectleider: een vak apart

     Wat is het competentieprofiel van een integraal projectleider? Hoe pakken we maatschappelijke problemen als ondermijning aan? Wie voert regie over de verschillende betrokken partijen? Hoe komen we tot een zorgvuldige uitwisseling van informatie? Actuele vraagstukken waaraan Burgemeester Den Oudsten refereert..

     Lees meer

     Big data in het veiligheidsdomein

      In het blad Security Management nummer ½ van 2017 staat een interview met Mark Albers over Big data in het veiligheidsdomein. Naar aanleiding van het artikel geeft hij je handvatten voor het verzamelen van informatie. En wie doorleest treft een link met relatiekorting..

      Lees meer

      Is er EEN aanpak voor terrorisme en radicalisering?

       Terrorisme en radicalisering blijven een probleem vormen voor onze samenleving. Daarom organiseert Van Aetsvelder, Menno Klopper, samen met onze partner SBO op 31 januari a.s. het congres Radicalisering & Terrorisme. Een prachtig programma met vooraanstaande sprekers: Joris den Bruinen, plaatsvervangend..

       Lees meer

       Congres terrorisme 15 december 2016 in Groningen

        Kom naar het congres op 15 december 2016 Terrorisme is een sociaal construct en daarmee een diffuus fenomeen. Door de tijd varieert de aard en omvang van de dreiging. Tegen deze achtergrond willen onze wetgevende en uitvoerende macht regels en..

        Lees meer

        Innovatie in het hoger onderwijs. Hoe doe je dat effectief?

         Verslag van een Rondetafelbijeenkomst op 24 november 2016 over innovatie in het onderwijs met 6 onderwijsinstellingen: Fontys Hogescholen, Haagse Hogeschool, Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht en Universiteit Twente. Eén voor één kwamen de deelnemers binnen bij de Gelderlandfabriek in Culemborg. Een..

         Lees meer

         Opleiden en trainen: een verplicht nummer?

          Over de zin en onzin van 70-20-10 en het maximaliseren van het nuttig effect van opleiden en trainen. Door: Koos de Heer Er is veel discussie over het nut van trainen en opleiden. We blijven het doen, want goed opgeleide..

          Lees meer

          Congres radicalisering en terrorisme

           Een belangrijke les van het congres Radicalisering & Terrorisme dat op 31 mi en 1 juni jl. plaatsvond was dat overheid, bedrijfsleven en wetenschap elkaar nodig hebben om tot innovatieve oplossingen te komen voor een veiligere wereld. De rol die..

           Lees meer

           Voorzittersrol congres Radicalisering en Terrorisme

            Het congres Op 31 mei en 1 juni vond het congres Radicalisering en Terrorisme plaats op de campus van The Hague Security Delta in Den Haag. Ervaringsdeskundigen en experts werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven kwamen samen om..

            Lees meer

            Benoeming Gerrit Koch tot erelid IPMA International

             Vandaag heeft IPMA een persbericht verstuurd, waarin de benoeming van Gerrit Koch tot erelid van IPMA International wordt aangekondigd. Wij zijn blij om samen te kunnen werken met zo’n rots in de branding als Gerrit! Ons bedrijf hecht veel waarde aan het continu ontwikkelen van..

             Lees meer

             Doe mee aan de Innovatie Challenge Veilige Samenleving

              Van Aetsveld Veiligheid en Innovatie werkt ook dit jaar mee aan de Innovatie Challenge Veilige Samenleving. Deze Challenge is een initiatief van de Blomberg Society en het doel is nieuwe antwoorden te ontwikkelen voor actuele veiligheidsvraagstukken. De Don Berghuijs Award..

              Lees meer

              Turbosessie

               Praktisch snel en interactief leren over projecten en veranderingen! Dat kan met een turbosessie. In zeer korte tijd krijgen u en uw medewerkers een krachtige impuls waardoor projecten en veranderingen soepeler lopen en meer resultaat opleveren. In dialoog wordt een thema behandeld, deelnemers worden aan het denken gezet, blinde vlekken en mogelijkheden worden zichtbaar. Lees meer in de turbosessie brochure.

               Lees meer

               Don Berghuijs award 2015

                In december jl. is voor de 10e keer de DON BERGHUIJS AWARD uitgereikt. Xander Beenhakkers, adviseur van de jury, is blij met de nieuwe opzet voor het uitreiken van deze prijs. ‘Vernieuwingen in de rampenbestrijding en crisisbeheersing worden op deze manier gestimuleerd..

                Lees meer

                Een doorgewinterde projectmanager? Nu even niet.

                 Heb jij wel eens van die projecten? Je hebt allerlei soorten projecten: groot, klein, simpel of complex. Niet elk project vraagt om doorgewinterde projectmanagers. Wij weten dat een young professional het zeker een uitdaging vindt om aan de slag te gaan met projecten zoals hieronder beschreven:..

                 Lees meer

                 Samen swingen in het onderwijs?

                  Een aanpak om de eerste danspasjes te oefenen “Als je de verbinding weet te maken met docenten en ook met de studenten dan gaat het onderwijs swingen, dat merk ik”. Was getekend, Kees Boele, bestuursvoorzitter van Hogeschool Arnhem Nijmegen. Swingend..

                  Lees meer

                  Er was eens… een vastgelopen project

                   “De klantenservice draait nu efficiënter en bereikt een hogere klanttevredenheid. Moderne SAP software zorgt voor enthousiasme bij haar medewerkers. Verouderde infrastructuren en applicaties zijn tijdig vervangen en bovendien zijn de kosten voor beheer en onderhoud gedaald. Dat stond op de..

                   Lees meer

                   Praat mee in verdiepingsessies over onderwijs

                    Eind mei en begin juni heeft SURF in samenwerking met van Aetsveld drie Open Space bijeenkomsten georganiseerd rondom het thema ‘open en online onderwijs’. Het doel hiervan was om de behoefte rondom dienstverlening (vanuit SURF) voor open en online onderwijs..

                    Lees meer

                    Masterclass Duurzaam Projectmanagement

                     Snel en kundig duurzaamheid integreren in je projecten? Gedreven door jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor de wereld van morgen of misschien omdat jouw organisatie je vraagt deel te nemen aan het realiseren van de duurzaamheidsstrategie. Er komt een moment dat duurzaamheid een integraal..

                     Lees meer

                     24×7 open en online onderwijs?

                      In de toekomst zal leren en studeren er heel anders uit gaan zien. Hoe? Daar denken verschillende onderwijsinstellingen en partners over na in Nederland. De technologie biedt vele mogelijkheden, maar welke keuzes maken we? Wat werkt al en wat werkt wellicht..

                      Lees meer

                      Werk jij aan duurzaam projectmanagement?

                       Duurzaamheid,  een zorg van ons allemaal Veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en hebben inmiddels dit thema opgenomen in hun missie en visie. Met de invoering van duurzame werkwijzen en/of producten dragen zij bij aan een meer duurzame samenleving. Deze veranderingen..

                       Lees meer

                       Betere projecten voor een betere wereld

                        “Betere projecten voor een betere wereld” is het motto waarmee IPMA-Nederland het maatschappelijk belang van projecten en goed projectmanagement positioneert. Een motto dat nauw aansluit bij duurzaam projectmanagement waarvan Van Aetsveld één van de grondleggers is. Ron Schipper en Gilbert..

                        Lees meer

                        Stimulans voor ‘onvergetelijk onderwijs’

                         Een groot aantal hogescholen en universiteiten heeft een subsidieaanvraag ingediend voor open en online onderwijs. In de eerste ronde van de vierjarige stimuleringsregeling zijn 45 projecten voorgedragen voor een totaalbedrag van €3.250.000. Er is 8 ton beschikbaar. Minister Bussemaker is..

                         Lees meer

                         Succesvol gebruik van Scrum buiten de ICT

                          Door Corneel Hindriks Bij een financiële instelling kreeg ik de kans om Agile en Scrum eens buiten de IT in te zetten. Het begon bij een team, waar ik Scrum in een business proces heb geïntroduceerd. Ik ben trots als ik..

                          Lees meer
                          Pagina 1 van 212